Allt om den underbara svenska skärgården!

Allt om den underbara svenska skärgården!

Bara man hör ordet skärgården kan man börja tänka på fiskebåtar, mysiga caféer vid vattnet, eller att sitta på en terrass och äta skagenröra medan solen går ner! Den svenska skärgården är mycket populär att besöka både av turister och de som redan bor här i Sverige. I Stockholms skärgård finns det omkring 30 000 öar, varav cirka 200 är bebodda året runt.

Smarta tips för den som vill bo i skärgården

Livet i skärgården skiljer sig mycket från när man bor på fastlandet med ett lugnare tempo, nära grannsämja och storslagen natur nära vattnet. Det finns några underskattade skärgårdsöar som är värda ett besök om man vill se sig om för att hitta tomter eller hus i skärgården. Sedan finns det en hel del andra öar som man först kan titta på innan man bestämmer sig för att bosätta sig i skärgården. Det är alltid klokt och bra att ta reda på hur det är att bo i skärgården året runt innan man flyttar dit. Vill man ha en smidig kommunaltrafik om man arbetar på fastlandet, ska man välja att bosätta sig på någon av de större öarna där båtarna går oftare. Bygger man ett hus i skärgården eller redan har köpt ett färdigt hus, ska man tänka på vilket avlopp huset har. Om det inte skulle vara anslutet till ett kommunalt avloppssystem, kan man med fördel skaffa ett smart enskilt avlopp med säker filtrering och hög kvalitet! Bor man i skärgården är det alltid smart att ha en egen båt om man måste över till en annan ö eller har missat sista färjan till fastlandet.

Krogar i skärgården man inte får missa!

Att äta mat ute i skärgården förhöjer smaken bara av att se den underbara utsikten över vattnet och höra vågskvalpet i solskenet. Det finns många fantastiska skärgårdskrogar i Stockholm som man kan besöka en skön sommardag. Väljer man att övernatta i skärgården, finns det bra tips på bästa hotellen i skärgården som gör upplevelsen komplett. En klassiker bland skärgårdsrestauranger är bland annat ”Dykarbaren” som ligger i Sandhamn. På Dykarbaren kan man äta allt från havets läckerheter, till en saftig burgare med en god och kall öl. Vill man ha storslagen havsutsikt, ska man besöka Finnhamn krog vid Finnhamns brygga som har en takbar på hela 250 kvadratmeter! Lidö Värdshus är en annan vacker krog som bjuder på Roslagens vackra vattenvy och anses vara en av skärgårdens trevligaste krogar! Det finns många fler mysiga matställen man kan besöka och skärgården är platsen där maten smakar som bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *