Mat och fika

Mat och fika

När det gäller mat i Sveriges skärgård är det fisk och skaldjur som gäller och på flera restauranger kan du få dagens fångst på menyn. I Bohusläns skärgård ligger ofta restaurangerna invid havet, med vacker utsikt över de kala bergen, räkmackan är populär, och då är det inte tal om en liten macka med små räckor. Nej, mackorna är jättestora precis som räkorna och de är alltid nyfångade.

Dykarbaren Sandhamn

Huset som restaurangen ligger i härstammar från förra sekelskiftet och 2009 blev Dykarbaren Sandhamn utvalda av självaste White Guide. Miljön är barnvänlig och det finns à la carte och brasserimat som är inspirerad från hela världens kuster. På sommaren finns det en uteservering, och en trappa upp finns det plats för större fester och sällskap. Vinet som finns på listan håller en riktigt bra klass och varför inte avsluta kvällen med att lyssna på härlig musik i baren.

Sundsby gårdscafé

Ungefär 45 minuters bilresa norr om Göteborg hittar du Sundsby gårdscafé, där du kan njuta i lugn och ro av en historisk miljö där du under sommaren kan sitta på uteserveringen och inta mat eller bakverk som alla är gjorda på ekologiska råvaror från gården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *