Boenden i skärgården

Boenden i skärgården

De övernattningsboenden som finns att erbjuda i Stockholms skärgård är ganska enkla. Campingar och Bed & Breakfast har oftast likadan standard som de som finns på fastlandet. Skärgårdspensionat är vanliga och så även mysiga skärgårdshotell med havsutsikt.

Vandrarhem

I Stockholms skärgård finns det många vandrarhem och de brukar ofta vara familjeägda, enkla men trivsamma. På till exempel Utö finns Vandrarhemmet Skärgården där du kan hyra 2- eller 4-bäddsrum. Det finns ett stort kök där du kan laga mat och i det stora allrummet finns det plats att äta maten eller bara sitta och titta ut på naturen.

Blidö Hamnkrog

Vandrarhemmet på Blidö har cirka 50 bäddar som alla är uppdelade i 3-bäddsrum. Du kan bada i vedeldad vattentunna eller bli varm i en vedeldad bastu. Vill du ta en cykeltur på ön finns det cykel att hyra vid boendet. Restaurangen har en fin festvåning som går att hyra vid bröllop eller konferenser.

Boende i Bohusläns skärgård

På Västkusten finns pensionat, vandrarhem, Bed & Breakfast och hotell. Kör du igenom alla underbara orter som ligger intill havet kan du stanna och se många sevärdheter och bo en natt här och där. Marstrand, Fjällbacka, Kosteröarna och Åstol är populära ställen att stanna till i.

Bryggan

Precis vid havet i Fjällbacka ligger detta boutiquehotell, som också hyr ut lägenheter. Alla rum är inredda i marin stil, och hotellet har flera restauranger, exempelvis Evert tapasbar och en nattklubb, så detta hotell passar bäst för alla som vill ha det lite livat. Eftersom det ligger centralt kan du gå ut på kvällen och se vilka nöjen som erbjuds. På dagen kan du gå en guidad tur genom författaren Camilla Läckbergs Fjällbacka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *