Trevliga båtturen att njuta av i skärgården

Trevliga båtturen att njuta av i skärgården

En rofylld och minnesvärd båtresa är den med M/S Evert Taube som går genom Mälaren till Sigtuna och ett besök på Skogkloster slott där entrén ingår i båtpriset. Ombord på båten kan du äta lunch eller ta en fika.

Kanaltur till Sandhamn

Denna åtta timmars långa båttur med M/S Strömma Kanal går från Nybrokajen i Stockholm till Sandhamn. Under båtturen kan du lyssna på en guide som berättar om skärgården. Du ser stora, vackra villor, havet, en storslagen natur, kobbar, skär och havsfåglar som flyger omkring i skyn. Är det en solig dag kan du sitta på soldäck och bara njuta av den vackra utsikten. I båtens restaurang serveras förstklassig mat och det finns alltid ett vegetariskt alternativ. Väl framme i Sandhamn kan du välja att själv utforska ön eller låta en guide visa runt.

Hållöfärjan

Från Smögenbryggan har Hållöfärjan under flera decennier kört badsugna turister som vill bada i rena och salta havet utanför Hållö. Båtturer går under sommaren enligt turlista från Smögenbryggan medan vår och höst kan du charta båten. På kvällstid kan du åka en fisketur med Hållöfärjan. Du kan hyra fiskeredskap och båten är trygg att sitta i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *