Inred ditt skärgårdshem

Inred ditt skärgårdshem

Är det dags att flytta in i din skärgårdsdröm eller funderar du på att göra om lite och piffa till det hem du redan har där? Det finns många vägar att gå, men när du har skärgården utanför dörren blir det extra vackert och hänförande om du inreder i samklang med omgivningen.

Ta hjälp av skärgårdens färger

Börja med att sätta dig ner och planera, så du får en helhetsbild av vad du vill göra. Gå igenom din budget och undersök vad du eventuellt behöver hantverkare för om du planerar en större renovering. Ska nya golv läggas eller renoveras kan rätt sorts ytbehandling vara avgörande för att ge känslan av skärgård, havet och naturen. Likadant med väggar och tapeter, som också har en avgörande roll i helhetskänslan. Ibland kan en fondvägg vara det som behövs för att lyfta ett rum och länka det med den omkringliggande naturen. Något av det viktigaste är att du jobbar med färger och mönster. Skärgården är en väldigt speciell plats, ofta med en rustik och lätt vindpinad känsla. Inspireras av havets skiftande färger liksom molnen som sveper över himlen i olika väder. Låt ljus och belysning lyfta fram utvalda delar av ditt hem, både inomhus och utomhus. För att hitta vad du behöver kan du botanisera bland utbudet på Lampgallerian och skapa precis den känslan du vill ha. Mitt bland karga klippor, milda brisar och höststormar kan ditt hem stå som en varm och inbjudande famn. Privat och hemtrevlig. Under sommaren blir huset en svalkande oas under solens gassande strålar. Att inreda så att hemmet passar dig och skärgårdens skiftningar är inte alltid så lätt men ett tips är att ha nyckelområden som lätt går att byta ut så att din inredning anpassas till årstiderna. Det kan vara detaljer som filtar, kuddar, färger och mönster.

Följ årstiderna

Det är inte mycket som går upp mot skärgården. Runt om i Sverige och dess långa kust bjuds du på olika varianter av skärgårdsliv, men alltid med havet som bakgrund. Närheten till just havet gör att maten som bjuds i hamnarna och de tillhörande samhällena ofta fokuserar på fisk och skaldjur, något som tilltalar både de som bor där permanent och turister. Samhällena lever upp under sommarmånaderna och får mängder av besökare för att sedan glida tillbaka in i sin mjuka slummer när hösten och de mörka månaderna kommer. Då är det dags att göra det ombonat i ditt hem, skapa den där varma känslan och låta belysningen öka atmosfären och stämningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *