Fira jul i skärgården

Fira jul i skärgården

Många är vi som njuter av somrarna ute i skärgården. Men varför inte spendera lite mer tid där även under de mörka månaderna? Har du ett boende som lämpar sig även för kyliga tider kan du få varma och ombonade stunder även när sommaren är slut. Ett julfirande kan bli kronan på verket.

Beställ julgran och spara tid

Det finns inte mycket som går upp emot att fira jul ute i skärgården. Känslan av att komma nära naturen och kanske även sina egna rötter blir extra stark ute bland hav och klippor. Att ta steget från att fira inne i stan till att göra firandet mer personligt och ombonat är något som många drömmer om, och för det är skärgården perfekt. Sätt dig ner och planera en ny sorts julfirande, som går hand i hand med dina nya omgivningar. Ett exempel kan vara juldekorationer i naturmaterial och att hitta pynt och vinterinredning på lokala marknader. Du kan även få en ekologisk julgran hemkörd till dig, vilket både är väldigt smidigt för din övriga planering samt att det sparar mycket tid. Du och dina nära och kära behöver bara ta emot den och sedan pynta den precis så vacker som ni vill ha den.

Låt julen präglas av avkoppling

Låt julfirandet i skärgården stå för avkoppling och mindre stress. Hellre avskalat, finstämt och ombonat än flådigt, överkonsumerat och stressat. Låt julfirandet få bli en tid när du faktiskt kopplar av mer än stressar. Även om det kan låta svårt så går det, men börja planera i tid och dela upp de olika ansvarsområdena som ändå finns, så inte allt jobb ligger på en person. Då kommer alla få lagom med uppgifter samtidigt som alla kommer känna sig delaktiga, vilket kommer skapa positiva känslor hos er alla. Sedan är det bara att vänta in julafton, och njuta av högtidsdagarna fulla med skratt, värme och kärlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *