Skärgårdens sevärdheter

Skärgårdens sevärdheter

Sveriges skärgårdar har en hel del att erbjuda, från norr till syd, för alla intressen, för ensamma, par och barnfamiljer. Du kan bland annat cykla, vandra eller bara sitta på en klippa och titta ut över havet. För dig som tycker om kultur och historia finns det också mycket att se och uppleva. Du hittar allt från gravar från vikingatiden, konstutställningar, teaterföreställningar, musikkonserter med mera.

Riddersholm

På den sydöstra delen av Rådmansö, 20 kilometer öster om Norrtälje ligger Riddersholm och området består till största delen av skog och parker. För dig som tycker om att vandra är detta ett perfekt område eftersom det finns gott om vandringsleder, campingplatser, gästhamnar och vandrarhem.

Bohusläns skärgård

I Bohuslän finns det många trevliga öar att besöka, som till exempel Marstrand, Käringön och Smögen. Tycker du om museer kan du besöka Vitlycke museum, Havets hus, Akvarellmuseet och Bohusläns museum. För barnfamiljer finns Nordens Ark som ligger utanför Hunnebostrand. För alla som tycker om sol och bad finns Boviken badplats på Hamburgö som erbjuder en härlig sandstrand, bygga och ett hopptorn. Trevliga vandringsleder finns det gott om, både korta och långa. Tycker du om att sova i tält kan du vandra Bohusleden som är 370 kilometer lång, och den går mellan Lindome och Strömstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *