Investera mera i sommarstugan i skärgården

Investera mera i sommarstugan i skärgården

Att ha ett fritidshus i skärgården kan vara underbart på många sätt, men det gäller att investera i den och se till att hålla den i gott skick. Det kommer nämligen göra att sommarstugan blir trevligare att vistas i, men framförallt kommer det att bidra till att den blir värd mer pengar vid en eventuell försäljning längre fram.

Fixa ett lyxigt badrum

Det är inte ovanligt att fritidshus på landet saknar moderniteter som avlopp och rinnande vatten inomhus. Att satsa på att investera i just det kan därför vara en väldigt god idé för att öka värdet på sin sommarstuga. De flesta föredrar nämligen att kunna leva och bo precis som i bostaden i stan när de befinner sig ute på landet eller i skärgården. Dock kan det krävas olika åtgärder som är anpassade till sommarstugans förutsättningar för att kunna fixa en mer modern lösning. Ute i skärgården kan man nämligen inte räkna med att få kommunalt vatten och avlopp, speciellt inte om sommarstugan ligger ute på en ö. Då krävs andra lösningar, till exempel att anordna ett enskilt avlopp och egen vattenbrunn. Det är inte ovanligt att marken ute i skärgården mest består av berg, vilket gör att det inte går att gräva ett avlopp. I så fall kan man lösa det genom att välja en vattenspolande förbränningstoalett om man vill ha den där moderna känslan av en vanlig WC.

När alla förutsättningar finns för att kunna bygga ett modernt badrum är det dags att börja tänka på detaljerna. Gör gärna badrummet så lyxigt som möjligt genom att göra rätt val. Att välja kakel istället för plastmatta och takduschar istället för badkar är bättre och anses vara mer lyxigt enligt gemene man. Det kommer också att göra att sommarstugan ökar i värde och på sikt blir det därför en investering när det blir aktuellt för en försäljning.

Utöver badrum kan det vara bra att investera i andra saker för sommarstugan som kan bli en tillgång under tiden man vistas där och som gör att värdet på stugan höjs ännu mer. Installera gärna solcellspaneler så att tillgången på el blir bättre. Risken är större att råka ut för elavbrott ute på landet och att ha egen backup är inte fel. Satsa även på värmeinstallationer för sommarstugan. Även om stugan mestadels används under varma sommardagar är det ändå bra om möjligheten finns att kunna värma upp stugan på ett effektivt sätt. En vedeldad kamin är en bra investering, den är pålitlig och kräver lite underhåll till skillnad från eldrivna alternativ. Dessutom höjs mysfaktorn enormt med en vedeldad kamin i stugan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *