Ta hand om ditt hus i skärgården

Ta hand om ditt hus i skärgården

Ett hus i skärgården kan kräva regelbundet underhåll, beroende på vilket material det är byggt av. Ett tegelhus är tåligt och behöver inte lika mycket tillsyn som byggnader i andra material. Det står pall mot de lite mer krävande väderförhållanden som råder i skärgården och håller sig fräscht länge. Hus i trä kräver dock ett tätare underhåll där du kan behöva måla om väggarna och se över taket med jämna mellanrum.

Om ditt hus har ett plåttak kan du behöva kontakta plåtslagare Sollentuna som kan utföra allt inom både modernt och traditionellt plåtslageri. Här prioriteras kvalitet och service i första hand. Alla sorters takarbeten kan utföras, med rätt material som används på rätt plats.

Stort intresse för skärgårdshus

Att äga ett skärgårdshus är idag en stor tillgång eftersom antalet spekulanter ständigt stiger. Genom att ta hand om ditt hus och underhålla taket och andra delar av det kan du i framtiden sälja det med god vinst. Sökningarna efter fritidshus som ligger i Stockholms skärgård har på senare tid gått upp med hundratals procent. Om du har ett fritidshus i skärgården som du inte använder kan du också hyra ut det under sommaren, vilket kan vara en god affär eftersom veckohyrorna har gått upp under senare tid.

Drömmen om ett hus

Joachim och Stella byggde sitt eget sommarhus i Stockholms skärgård, på Lilla Barskäret. Nu har de en utsikt över den glittrande fjärden och kan lyssna till vattnets kluckande vid bryggan. De har varit ägare till den vackra strandtomten sedan 1991, och efter tre barn började de planera för sitt sommarställe. De valde att göra huset gediget så att de kunde vistas där året runt. För att endast kunna fokusera på underhållet lade de ut bygget på ett företag, och kunde flytta in under midsommaren 2016.

De valde en hållbar och tidlös inredning där trägolven är vitbetsade, matchat med vita väggar. Med stora fönsterytor kan de njuta av den fantastiska utsikten och naturen kring Möja Västerfjärd. På nedervåningen är huset endast 47 kvadratmeter men det känns ändå stort och luftigt tack vare dess fantastiska ljusinsläpp. På loftet har de nio kvadratmeter och därutöver en biyta på 26 kvadratmeter.

Det var en lång process innan de fick bygglov och sedan dess har de fått ändra ritningarna flera gånger. Med klassiskt skandinavisk stil går inredningen i ljusa färger och träslag. Eftersom de har barn har de valt att inte ha för känsliga material eller för mycket som är ömtåligt. Under sommardagarna på Barskär föredrar familjen att äta sina måltider ute om vädret så tillåter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *