Med rätt kläder bli skärgårdsupplevelsen mycket bättre

Med rätt kläder bli skärgårdsupplevelsen mycket bättre

Att vara i skärgården på semester eller en längre period betyder mycket natur och friluftsliv. Många förknippar skärgården med hav, sommar, sol och fritidshus. Men att vara i skärgården är mycket mer än så. Många som spenderar mycket tid i skärgården gillar just natur och friluftsliv. Många dras till det lugna och naturnära. Om du ska spendera mycket tid i skärgården och gillar friluftsaktiviteter är det en god idé att införskaffa bra fritidskläder som är anpassade för naturen. Med rätt kläder som är bekväma, tåliga och multifunktionella kommer upplevelsen bli mycket bättre.

Tänk lager-på-lager

För att kunna njuta av naturupplevelsen i skärgården är det en grundförutsättning att vara bra klädd. Ett bra tips är att tänka lager-på-lager principen. Det innebär ett innerlager som du har närmast kroppen. Det är ofta ett underställ i ull eller syntet. Lagret ovanpå, mellanlagret kan vara en fleecetröja eller en tunnare dunjacka. Är det vinter kan det vara skönt med ett par dunshorts på benen. Ytterlagret är jacka och byxa som helst bör vara vind- och vattenavvisande. Byxorna kan med fördel vara i ett slitstarkt material. Är det varmt är det enkelt att skala av och vice versa.

Friluftsaktiviteter som passar i skärgården

Skärgården är en plats där det går att göra en mängd olika aktiviteter. Det går att vandra i den vackra naturen, vilket är ett fantastiskt sätt att uppleva skärgården på. Det är underskattat hur trevligt det är att bara vara ute i skog och mark. Äta ute är en underskattad aktivitet. Det går också att paddla kajak, cykla, promenera, fiska, tälta och mycket mer. Det är bara fantasin som sätter gränserna vad naturen kan erbjuda. Tänk på att skärgården inte bara är sommar och båt utan ett ställe som går att vara på året runt.

Intresset för skärgården har ökat kraftigt

Många har fått upp ögonen för skärgården och allt fler söker sig dit. Det är inte bara kortare besök som lockar utan många är även intresserade av att bo året runt i skärgården. Det lugna och naturnära som skärgården erbjuder lockar många.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *