Inred ditt skärgårdshus

Inred ditt skärgårdshus

Om du har ett hus eller nyligen köpt ett hus i skärgården och vill göra det till ditt drömfritidshus kan det vara bra att tänka till ordentligt innan du börjar, speciellt om huset är mindre. Att inreda smart på liten yta är en konst. Men det finns några bra tips om ditt sommarhus i skärgården är av det mindre slaget. Om din stuga ligger i Stockholms skärgård och du planerar att tapetsera om, kan du anlita tapetserare i Stockholm som har stor erfarenhet av tapetsering. Om du ska tapetsera i små rum ska du tänka på att mörka tapeter får rummet att kännas mindre än vad det faktiskt är. Vitt och andra ljusa färger förstorar. Randiga tapeter på tvären gör att du får ett intryck av att rummet är bredare och större.

Inreda på liten yta

Om köket i stugan är litet är det bra att försöka utnyttja hörnen. Öppna hyllplan med konsoler är ett bra alternativ. Du kan också sätta upp hyllor på andra väggar. Det är snyggt och smart eftersom det rymmer mycket på en liten yta. En kitchenette kan vara en smart lösning om du vill att köket ska ta väldigt liten plats. Att inreda med en bäddsoffa är väldigt praktiskt och användbart i princip i alla gästhus och stugor. Om du vill skapa extra förvaring kan du utnyttja ytan ovanför sängen genom att sätta upp små skåp. Där går det att förvara allt möjligt, exempelvis textilier och kläder. Att inreda uteplatsen är perfekt om huset är litet och det är många personer som ska bo där samtidigt. Uteplatsen blir som ett extra rum. Skapa en ombonad och mysig känsla så att det är trevligt att vistas där. Du kan också inreda ett utekök invid uteplatsen om det är möjligt.

Inred med skärgårdsstil

Om du vill inreda med skärgårdstema är blå färger, rotting, trä och randigt något du ska satsa på. Du kan med fördel ha en blåvit bas, det är bekvämt och okomplicerat. Vita väggar med blåa inredningsdetaljer är enkelt och väldigt marint. Om det är någonstans du ska vräka på med olika vettar från sjöfågeljakten och segelskutor så är det i ditt skärgårdshus. Snäckor och fiskeredskap är andra dekorativa saker som gör inredningen mer skärgårdslik. I sängen kan du bädda med grå eller blå ränder, det går väldigt fint ihop med ljust trä. Kuddfodral i blått i lika mönster och ett quiltat överkast är perfekta detaljer. Rottingmöbler kan du ha på verandan eller uteplatsen. Vita dynor med blå randiga kuddar ger en riktig skärgårdskänsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *